Tilbake til alle arrangementer

Feminalen Fagprat 2021

PROGRAM:

12:00 Samtale v/ Thomas Hidler, NTNU institutt for musikk

Community music making: Mangfold- og inkluderingsarbeid i musikalsk tiltak i Trondheim og Norge

Hvordan skaper vi et trygt rom for skeive personer gjennom musikk i Trondheim? Siden 1970-tallet har det vokst fram et globalt kor-nettverk for LHBTQ-personer som jobber mot diskriminering og synliggjør kjønn- og seksuelle- minoriteter. Trondheims skeive kor, Kor Hen, ble etablert i 2017 som en aktivitetsgruppe under FRI Trøndelag og jobber aktivt for det skeive miljøet ved å skape et trygt rom for likesinnede. Vi inviterer til en samtale med medlemmer i koret for å høre om våre erfaringer, strategier og utfordringer med å prioritere spørsmål om likestilling, mangfold og inkludering i musikkliv i Trondheim. Samtalen ledes av Thomas R. Hilder (førsteamanuensis i etnomusikologi, NTNU, og styreleder for Kor Hen) sammen med dirigent, Snorre Sletten, og andre medlemmer i koret.

13:30
Musikalsk innslag ved Dipha og Mira Thiruchelvam fra 9 Grader Nord

14:00
Mangfold i konsertbooking - et nærmere blikk på Keychange

Keychange er et globalt initiativ som har som mål å restrukturere musikkbransjen og skape et rikt og likestilt musikkliv. Initiativet ble oppretta i 2017, og har i dag 13 partnere fordelt over like mange land, i tillegg til over 400 deltakere spredd over 40 land. Da Keychange 1.0 ble opprettet i 2017, var målsettingen å oppnå 50/50 kjønnsbalanse innen 2022. Høsten 2019 ble Keychange 2.0 lansert, og jobber nå for en bredere representasjon av kjønnsminoriteter og lgbtqia+. Kaychange 2.0 har enda ikke satt seg en frist på samme måte som Keychange 1.0, men i 2024 vil en omfattende rapport over utvikling og resultat lanseres i Estland på bransjefestivalen Tallinn Music Week.

Vi nærmer oss nå 2022, og hvordan ser statistikken ut? Blir kjønnsbalanse tatt på alvor? Hvordan jobber aktører som har forpliktet seg til Kaychange-initiativet? Hvordan definerer egentlig Keychange egentlig 50/50 kjønnsbalanse? Dette, og mye mer, blir diskutert under årets fagprat!

Paneldeltakere:
Mira Thiruchelvam, Musiker, 9 grader nord
Dipha Thiruchelvam: Musiker, 9 grader nord
Åsa Osmundsen Opedal, Journalist
Alexandra Archetti Stølen, Festivalsjef Oslo World
Daglig leder i Balansekunst

Arrangementet er gratis, og blir også streamet på Facebook og YouTube!

Forrige
Forrige
12. november

Tilgjengelige utstillinger: En Balanseprat om synstolket kunst

Neste
Neste
9. desember

Balansekunst utvider Balansemerket