Kurs blir til e-kurs!

For å redusere smitte av Covid-19-viruset er vi alle nødt til holde avstand og begrense kontakt med hverandre. Det medfører at vi ikke kan samles for å gjennomføre kurs. Vi kan ikke møtes fysisk, men heldigvis kan vi møtes digitalt.

Vi er i gang med å finne gode digitale tilpasninger som gjør det mulig for oss å fortsette å formidle og samtale om likestilling og mangfold. Kursene vi tilbyr kan gjennomføres over videosamtale: vi forkorter, tilpasser og tar i bruk digitale løsninger som quiz, meningsmålinger og videoklipp for å variere. 

Slik kan det se ut for deltakere på nettbasert kurs. Vi deler skjerm for å vise lysbilder, og kan samtidig samtale via video. Den lille videoboksen kan enkelt flyttes rundt, fjernes og justeres i størrelse. Alle deltakere kan delta i samtale, og når noen tar ordet blir deres videoboks synlig. Ønsker man ikke å delta, kan man sette mikrofonen sin på stille. Slike videokonferanseprogrammer kan inkludere opptil 100 deltakere på kurs. 

Skjermbildet over viser et eksempel hvordan Mentimeter kan brukes til å gjennomføre meningsmålinger. Her fra kurs om seksuell trakassering der 41 personer har tatt stilling til hvor deres grenser går – hva er ok og ikke ok? Deltakerne svarer via mobil. Med meningsmålingen får vi oversikt over både gjennomsnittlig svar blant forsamlingen, og vi ser en kurve i bakgrunnen som viser fordeling av svar. Slike verktøy gjør det mulig å samle inn informasjon og tanker fra deltakere og gir et godt utgangspunkt for interessante refleksjoner.


Det finnes allerede mye ressurser på nett som kan benyttes i kurs. Likestillings- og diskrimineringsombudet har utviklet et samtaleverktøy hvor deltakere får presentert en rekke caser knyttet til seksuell trakassering, og avgir svar via mobil.

Vårt kurstilbud

Balansekunst tilbyr kurs, foredrag og workshops om likestillingsspørsmål i kulturlivet. Vi snakker gjerne om normkritiske perspektiver, om hvordan vi må identifisere og utfordre normer og barrierer som kan hindre enkelte i å delta. Vi tilbyr også kurs om hersketeknikker. Vi gjennomgår de fem hersketeknikker slik de ble definert av Berit Ås, samt noen nyere tilskudd, og vi trener på å identifisere og stå i mot ulike typer hersketeknikker. Vi holder også gjerne foredrag om status for kjønnsbalanse i norsk kulturliv, og vi presenterer gjerne ulike perspektiver knyttet til mangfold og likestilling.

Gjennom merkeordningen Balansemerket tilbyr vi kurs og verktøy for forebygging av seksuell trakassering i kulturlivet. Virksomheter som vil delta i ordningen gjennomfører et kurs, man gjør så en kartlegging av risikofaktorer i egen virksomhet og i dialog finner vi tiltak som møter risikoen og vi lager en plan for et langsiktig arbeid. Les gjerne mer om kurstilbudet vårt her og om Balansemerket her

E-læringsverktøy 

I tillegg til foredrag og workshops over videosamtale, vil vi også utvikle e-læringsressurser. Dette vil gjøre det mulig for den enkelte å klikke seg gjennom kursene individuelt, i sitt eget tempo og etter egen timeplan. E-læringskursene vil inneholde tekster, quiz, video og refleksjons- og caseoppgaver. Individuelt arbeid med e-læringsverktøy kan gjerne kombineres med samtaler og diskusjon over videomøter. 

Fleksibiliteten e-læringsverktøy tilbyr kommer særlig godt med i den tiden vi nå befinner oss i. I tillegg gjør e-læring det lettere å kunne formidle på tvers av ulike deler av landet, og digitale verktøy er fordelaktig for personer som av ulike grunner ikke kan reise eller bevege seg like enkelt utendørs. 

Alle virksomheter er pliktet å jobbe for likestilling og mangfold etter Likestillingsloven. Med digitale kurs og e-læringsverktøy vil Balansekunst gjøre det enklere for aktører i kulturlivet å oppfylle pliktene, også i disse tider. Mange sitter nå hver for seg i hjemmekontor. Faglig påfyll og refleksjonsoppgaver gjennom nettbaserte kurs kan gi nyttig avveksling i den nye hverdagen. 

Ta gjerne kontakt på victoria@balansekunstprosjektet.no om du er interessert i kursing eller vil vite mer om hvordan vi kan arrangere kurs over nett. 

Forrige
Forrige

Balansekunst fortsetter å vokse

Neste
Neste

Nye åpningstider for rådgivningstelefonen