Årsrapport 2019

2019 ble et merkeår for Balansekunst. Etter å ha vært et nettverk drevet på dugnad i nærmere ti år, førte året som har gått med seg noe helt nytt: Økonomiske muskler til å profesjonalisere driften og igangsette større, langsiktige prosjekter og samarbeid.

Med støtte fra Kulturdepartementet har foreningen i 2019 utviklet og lansert merkeordningen Balansemerket – for et trygt kulturliv. Mot 0,5 årsverk i 2018 sysselsatte Balansekunst i 2019 1,8 årsverk: En daglig leder og to prosjektansatte knyttet til utviklingen av Balansemerket. Foreningen har også fått kontorplass i universelt utformede lokaler på Sentralen i Oslo.

Den økte kapasiteten i foreningens lille, men effektive administrasjon har muliggjort en sunn organisasjonsbygging og porteføljeutvikling, samtidig som foreningen har gjennomført et rekordhøyt antall publikumsrettede aktiviteter og samarbeid. Foreningen har hatt en betydelig medlemsvekst i løpet av året, og den kunstfaglige bredden i medlemsmassen har også økt, med bl.a. Nasjonalmuseet og Dramatikerforbundet som nye medlemmer.

Balansekunst har vært aktivt deltakende i den offentlige debatten om likestilling, mangfold og seksuell trakassering på arenaer både i og utenfor Norge, og har også lagt ned et betydelig politisk arbeid i løpet av året. Før jul ble det klart at Balansekunst ble plassert under fast post på statsbudsjettet for 2020. Vi ser frem til å fortsette det langsiktige, strategiske pådriverarbeidet for et likestilt og mangfoldig kunst- og kulturliv i mange år fremover.

Forrige
Forrige

Hva er normkritiske perspektiver?

Neste
Neste

Utopian Manifesto